Waardering belangrijker dan ooit

Waardering leidt tot meer gezondheid, meer plezier en een betere werkrelatie. Iedereen ontvangt graag complimenten, een bos bloemen of een cadeautje; deze blijk van waardering geeft immers een gevoel dat we ergens goed in zijn. Zo ook op de werkvloer. Als een werknemer een blijk van waardering ontvangt van zijn werkgever geeft dat een goed gevoel. Het bevordert de samenwerking en de motivatie van een werknemer. En welke situatie is nu beter om deze blijk van waardering te tonen dan Kerst? Doe dit in de vorm van een kerstpakket van X-Masters Inkoopgroep B.V.!

 

Wat is waardering eigenlijk?

Waardering draait om het serieus nemen van de ander en hem erkennen om wie hij of zij is. Door toenadering tot mensen te vinden moet u deze mensen kunnen vertrouwen en respecteren met ieders belang in achtneming. Vervolgens moet wederzijdse waardering ontstaan.

Waardering voor anderen begint bij waardering voor uzelf. Zonder waardering voor uzelf is het haast onmogelijk om een ander te kunnen waarderen. Dat geldt voor zowel uw zakelijke als privé-omgeving. En laat waardering voor uzelf nu ook deels beginnen bij erkenning voor wie u bent door anderen en het respect dat u verkrijgt.

Het geven van complimentjes is een vorm van waardering. Op zijn tijd een oprecht schouderklopje doet de productiviteit van een werknemer stijgen, zo blijkt uit onderzoek van Arjan Non en Robert Dur. Maar vergeet niet dat een werknemer ook gemotiveerd raakt al ze zien dat hun leidinggevende moeite voor ze doet. Ook dat bevordert de productiviteit en onderlinge waardering.

 Waardering personeel

Werken met plezier

Waardering is een van de belangrijkste redenen om lang bij een onderneming te blijven werken. Als medewerkers zich gewaardeerd voelen door hun werkgever hebben zij meer plezier in het werk, hebben ze minder rivaliteit onderling en zijn ze meer betrokken. Dit draagt bij aan het plezier op het werk. Wie wil nou niet dat zijn werknemers iedere dag met veel zin naar het werk komen?

Een simpele blijk van waardering in de vorm van erkenning of respect voor de werknemer zijn doen en laten kan dit plezier al doen toenemen. Voorbeelden hiervan zijn promoties en verantwoordelijkheden afstaan, maar ook het respecteren van iemand zijn geloofsovertuiging of kledingstijl. Daarnaast is het schenken van een cadeau een vorm van waardering. Is een kerstgeschenk voor uw personeel hét geschikte middel om waardering te tonen?

 

Gezondheid

Medewerkers welke zich niet gewaardeerd voelen bewegen minder en eten ongezonder dan medewerkers welke zich wel gewaardeerd voelen binnen het bedrijf. Daarnaast is er uit de onderzoeken ‘Nationale Enquête Arbeidsomstandigheden’ en ‘Werkgevers Enquête Arbeid’ (TNO/CBS) gebleken dat werkstress de grootste reden is voor afwezigheid van medewerkers op de arbeidsvloer. Werkstress komt door verschillende factoren maar een van de belangrijkste factoren is gebrek aan waardering.

Prof. Dr. Rob Blomme van de Open Universiteit Heerlen stelt dat een organisatie bestaat bij gratie van de mensen die er deel van uitmaken. Hij benadrukt dat het belang van de menselijke conditie en menselijke waardigheid naast het economische belang veel meer op de voorgrond zou moeten staan. Kort samenvattend stelt Prof. Dr. Blomme dat ‘Respect en waardering op de werkvloer leidt tot gezonde werknemers. (BGMagazine.nl)

 Kerstgeschenk personeel

Goed werkgeverschap

Kortom, waardering is het toverwoord waar iedere werkgever iets mee zou moeten doen. Werkplezier, stress en gezondheid worden op zeer directe wijze beïnvloed door de waardering die de werknemers ontvangen. Met waardering kunt u stralen en samen het maximale bereiken! Toon goed werkgeverschap en de waardering binnen uw onderneming zal stijgen en de productiviteit en sfeer ten goede komen.

Om uw woorden van waardering kracht bij te zetten en ze om te zetten tot daden zijn wij u vanzelfsprekend graag van dienst! Kerstpakketten zijn er in alle soorten en maten; originele kerstpakketten, kerstpakketten voor mannen of luxe kerstpakketten. Welke keuze u ook maakt, uw medewerkers zullen de waardering direct voelen!

Ga dus snel naar het overzicht van alle kerstpakketten en kies uw origineel kerstgeschenk voor uw personeel uit!

 

Copyright © 2021 X-Masters, Inc. Alle rechten voorbehouden.