Veiligheidswaarschuwing Pretzels XXXL 3 smaken 150 gram (sesam-allergie).  Lees verder

 

Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meldt u aan voor onze nieuwsbrief en ben direct op de hoogte wanneer onze kerstpakketten weer beschikbaar zijn!

 

Kerstpakketten worden groter en duurder dit jaar

Op woensdag 21 oktober 2020 bracht RTL Nieuws een bezoek aan het inpakcentrum van Kerstpakketten.nl. In Uden spraken ze met Bart Poierrié, eigenaar van Kerstpakketten.nl, en werd gevraagd naar de laatste ontwikkelingen op het gebied van de eindejaarsgeschenken. Tevens deed RTL Nieuws onderzoek naar de gemiddeld orderwaarde van een kerstpakket, iets wat ieder jaar weer hoger lijkt te worden.

Het lijkt misschien wat vroeg maar bedrijven zijn al druk in de weer met de kerstpakketten. Het wordt waarschijnlijk geen rolkoffer of snuffelmarkt. Maar wat krijgen werknemers dan wel?

Bij kertspakketten.nl worden elke week 25 duizend pakketten verpakt. Bart Poierrié heeft er zijn handen vol aan. "Ik heb het idee dat bedrijven dit jaar meer besteden aan kerstpakketten. Werknemers hebben het hele jaar niks gehad. Geen borrels, geen feestjes, geen barbecues. En ze krijgen ook geen kerstborrel dus wordt er extra geïnvesteerd in het kerstpakket."

Poierrié heeft zo'n twintig procent meer klanten dan vorig jaar. "Het valt op dat het orderbedrag flink omhoog gaat. Soms wel 100 of 120 euro. Gemiddeld is er qua besteding 15 procent bijgekomen."

Home and living

Aan kerstpakketten geven bedrijven nu ongeveer vijftig tot zestig euro uit. Voor dat bedrag krijgt de werknemer vooral wat extra gezelligheid. "De focus ligt dit aar op sfeer, aandacht en gezelligheid. De thema's 'home and living' komen veel voor."

Het is nog maar de vraag of alle pakketten dit jaar op tijd aankomen bij de werknemers. "Normaal bestelt een bedrijf een pallet kerstcadeaus en deelt deze dan uit of borrels of tijdens etentjes. Maar nu kan dat niet meer dus veel wordt direct naar de werknemer thuis gestuurd. Het is nog maar de vraag of de post dat allemaal aankan. Ik vrees er wel voor."

Gemiddeld bedrag voor een kerstpakket

Volgens onderzoek van Promz wordt het gemiddeld bedrag voor een kerstpakket per jaar hoger, op een uitzondering na. Vanaf 2015 zien we een stijging, terwijl dit in 2019 licht af is genomen. Het bedrag blijft wel tussen de €45,- en €55,- liggen. Voor komend jaar verwacht Bart Poierrié dus ook weer een stijging. Wat deze uiteindelijk zal zijn, weten we uiteraard nog niet. Uit onderzoek van Promz weten we wel wat de gemiddelde orderwaarde was vanaf 2015:

  • 2015: €42,80
  • 2016: €44,40
  • 2017: €47,20
  • 2018: €52,93
  • 2019: €51,00

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/editienl/artikel/5191671/kerstpakketten-worden-groter-en-duurder-dit-jaar

Copyright © 2021 X-Masters, Inc. Alle rechten voorbehouden.