De kracht van kerstpakketten - onderzoek

Kerstpakketten hebben een bepaalde waarde. Niet alleen de inhoud, maar ook de gedachte achter een kerstpakket is van onmiskenbare waarde. Sterker nog, dat laatste is waardevoller dan de inhoud. Uit eigen onderzoek in samenwerking met diverse klanten van X-Masters Inkoopgroep B.V. kunnen we concluderen dat waardering van het verrichte werk van groot belang is voor de motivatie van een werknemer. Daar schuilt de kracht van een kerstpakket dan ook in.

Wij van X-Masters Inkoopgroep B.V. deden als specialist onderzoek naar de kracht van een kerstpakket*. Ook delen we cijfers van afgelopen jaar en brengen we de trends in kaart.

*Onderzoek van X-Masters Inkoopgroep B.V. onder 3.722 bestaande klanten.

 

Waardering belangrijker dan ooit

Of het nu op het werk is, in een relatie, binnen uw sportteam of in welke situatie dan ook, iedereen wil gewaardeerd worden. Waardering leidt tot meer gezondheid, meer plezier en een betere relatie. Een compliment op zijn tijd is dan ook zeker niet verkeerd. Het bevordert de samenwerking en de motivatie. De klanten van X-Masters Inkoopgroep B.V. kunnen dat beamen. Uit onderzoek blijkt dat 95% van de werknemers van klanten van X-Masters Inkoopgroep B.V. waardering belangrijk vindt voor het verrichten van werkzaamheden*. Vaak vertaalt zich dat naar een beloning. Beloningen in de vorm van salarisverhogingen, promotie, maar ook in de vorm van een geschenk. Sterker nog, 85% van de werknemers van klanten van X-Masters Inkoopgroep B.V. vindt het ontvangen van een kerstpakket aan het eind van het jaar een zeer erkentelijk geschenk.

Ons advies aan alle ondernemers: toon goed werkgeverschap en de waardering binnen uw onderneming zal stijgen wat de productiviteit en sfeer ten goede komt!

 Goed werkgeverschap

 

Wat mag een kerstpakket kosten?

We merken dat een kerstpakket meer mag kosten dan een aantal jaar terug. In 2018 hebben wij van X-Masters Inkoopgroep B.V. ongeveer 250.000 kerstpakketten ingepakt. Ondanks het aanbod in verschillende prijsklassen zien we dat werkgevers bereid zijn meer te betalen voor een kerstpakket. De gemiddelde kerstpakketwaarde is door de jaren heen verschoven van € 35,- naar € 45,-. Ook is de vraag naar uitgebreide kerstpakketten gestegen. Een enkel kerstpakket van meer dan € 150,- is tegenwoordig niet ondenkbaar.

De gemiddelde orderwaarde van een klant bij X-Masters Inkoopgroep B.V. ligt rond de € 1.000,-. Daaruit trekken we de conclusie dat werkgevers bereid zijn te investeren in een eindejaarsgeschenk. Kerst blijkt steeds meer een moment te zijn waarbij werkgevers hun blijk van waardering tonen richting de werknemers. Het jaar afsluiten met een geschenk voor bewezen diensten het afgelopen jaar. Dit moment leent zich hier enorm goed voor. Werkgevers spelen hiermee in op het verlangen van een gros van de werknemers en zullen hiervoor erkend worden. In onze ogen een win-winsituatie!

 

Wat zijn de trends op het gebied van kerstpakketten?

Het afgelopen jaar hebben we gezien dat bepaalde pakketten populair zijn. Niet alleen vanwege de prijs, maar ook met de inhoud en het thema in het achterhoofd. Het thema bepaalt namelijk de inhoud van een kerstpakket. Steeds meer werkgevers (65%) kijken eerst naar een reeks kerstpakketten van een bepaald thema, alvorens naar de prijs gekeken wordt. Daarom hebben we van X-Masters Inkoopgroep B.V. een inspiratie pagina opgezet met diverse thema’s.

Kijken we naar de meest verkochte kerstpakketten van het afgelopen jaar, dan merken we dat kerstpakketten van een aantal thema’s de kroon spanden. Een van deze thema’s was teamwork. Samenwerking staat centraal bij een organisatie en daar werd dan ook op ingespeeld. Een werkgever draagt een boodschap over bij het schenken van een kerstpakket dat teamwork als thema heeft. De producten in het teamwork kerstpakket zijn toepasselijk en sluiten aan bij de samenwerking, daar waar een werkgever zijn blijk van waardering voor geeft. Daarnaast zagen we ook specifieke kerstpakketten voor mannen en kerstpakketten voor vrouwen waar veel interesse in was. Werkgevers die een kerstpakket afstemmen op het mannelijk en vrouwelijk personeel. De inhoud van deze kerstpakketten sluit aan bij de desbetreffende werknemer, waardoor de tevredenheid over het geschenk over het algemeen positief is.

Kerstpakket 2020 Kerstpakket Uit Paulines Keuken

Op basis van het afgelopen jaar, het bezoeken van diverse Kerstbeurzen en eigen ervaring hebben we ook dit jaar weer ingespeeld op de kerstpakkettentrends van 2019. Met diverse thema’s en pakketten hopen we ook dit jaar het perfecte geschenk voor u in het assortiment te hebben. Ook dit jaar staat samenwerking weer centraal, maar ook kijken we uit naar een bijzonder nieuw jaar: 2020! Daarnaast merken we ook dat food kerstpakketten geliefd blijven. Daarom een unieke samenwerking met Pauline Weuring in de vorm van kerstpakketten uit het thema Uit Paulines Keuken.

 

Belangrijke informatie voor werkgevers

Naast het feit dat een werkgever met een kerstpakket goed werkgeverschap toont, kan een werkgever kerstpakketten ook belastingvrij schenken. Deze werkkostenregeling (WKR-regeling) maakt het nóg aantrekkelijker om aan het eind van het jaar kerstpakketten te schenken aan het personeel. Voor meer informatie over onze diensten en antwoorden op de meest gestelde vragen verwijzen wij u naar de klantenservice. Samen staan wij voor u klaar om ook dit jaar een geweldig kerstpakket te kunnen schenken aan degene die belangrijk voor u zijn geweest.

Wilt u op uw gemak alle kerstpakketten in het assortiment van X-Masters Inkoopgroep B.V. bekijken? Klik op onderstaande button en maak een goede keuze.

 

 

Copyright © 2021 X-Masters, Inc. Alle rechten voorbehouden.