KiKa

KiKa

KiKa (Kinderen Kankervrij) werft fondsen, die ten goede komen aan zeven kinderkankercentra in Nederland: Sophia in Rotterdam, Willem-Alexander in Leiden, VU medisch centrum en Emma in Amsterdam, Wilhelmina in Utrecht, Beatrix in Groningen en UMC St. Radboud in Nijmegen. Om precies te zijn: aan onderzoek waarmee deze centra versneld therapieen beschikbaar willen maken voor een betere behandeling en genezing van kinderkanker. Minder pijn, minder strijd. En meer genezing en kwaliteit. Dat is waarvoor KiKa uw steun vrraagt. Want kinderen worden liever gisteren beter dan vandaag.

 

Wij willen KiKa graag helpen en hebben een aantal kerstpakketten geselecteerd, waarmee u deze stichting mede kunt steunen. U herkent deze pakketten aan het KiKa-logo. 

Wij doneren 5% van de totale opbrengst van deze pakketten.

Goede doel kerstpakketten

De strijd tegen kinderkanker winnen we samen. KiKa heeft als doel om de genezingskans in 2025 naar 95% te vergroten. Om dit te realiseren, is er nog veel kostbaar onderzoek noodzakelijk. Alle opbrengsten van KiKa gaan naar onderzoek. Het doel van de onderzoeken is om de genezingskans versneld te verhogen en de kwaliteit van behandelingen te verbeteren. 

Op dit moment geneest ruim 75% van de kinderen; dat kan en moet omhoog. De afgelopen 5 jaar heeft KiKa een gestage groei van de genezing waargenomen. We hebben nog een lange weg te gaan maar er is een mooi perspectief dat we deze ziekte beheersbaar gaan maken. Ons streefjaar is 2025.  

Een greep uit de werkzaamheden van KiKa

Het was tot nu toe grotendeels onbekend wat de oorzaak is van het ontstaan van een neuroblastonoom tumor. Dankzij onderzoekers van de afdeling Oncogenomics onder leiding van hoogleraar Rogier Versteeg van het AMC Amsterdam is daar nu verandering in gekomen. Zij hebben dankzij de financiele steun van KiKa en Villa Joep de volledige DNA-code van 87 neuroblastonomen in kaart gebracht. Dit leverde twee belangrijke ontdekkingen op welke 22 februari in het wetenschappelijke tijdschrift Nature gepubliceerd zijn.

Bekijk meer activiteiten

Copyright © 2017 X-Masters, Inc. Alle rechten voorbehouden.