Vanaf dit jaar kan u kerstpakketten belastingvrij schenken. De oude eindheffing van 20% vervalt. Voorwaarde is wel dat de kerstpakketten onderdeel vormen van de vrije ruimte van 1,2% op de totale fiscale brutoloonsom.

De werkkostenregeling: verplicht sinds 1 januari 2015

Sinds 1 januari 2015 is de werkkostenregeling van kracht. Via deze regeling kunnen werkgevers onbelaste vergoedingen aan hun werknemers geven, zoals bijvoorbeeld maaltijden, kerstpakketten of een fiets. Deze vergoedingen worden gebundeld in de 'vrije ruimte' die maximaal 1,2% van het totale fiscale loon mag bedragen. Als het bedrag van de vergoedingen boven de grens van 1,2% uitkomt, moeten er op dat extra bedrag 80% belastingen betaald worden.

De werkkostenregeling: voordelig voor kerstpakketten!

Dankzij de nieuwe werkkostenregeling moet u voortaan op kerstpakketten geen eindheffing meer betalen. In de oude regeling kon u een kerstpakket ook op een fiscaal gunstige manier verstrekken, maar moest er een eindheffing van 20% betaald worden. Door de opname van kerstpakketten in de vrije ruimte vervalt deze eindheffing en kunnen de pakketten belastingvrij geschonken worden.

De werkkostenregeling leidt ook tot administratieve vereenvoudiging. Zo hoeft u de geschenken niet meer per werknemer bij te houden, maar kan dit voortaan in één berekening voor het hele bedrijf. Let wel altijd op dat u onder het drempelbedrag van 1,2% blijft. Hou er ook rekening mee dat de uitgaven niet meer dan 30% mogen afwijken van soortgelijke uitgaven in uw sector.

De troeven van kerstpakketten

Interesse om uw werknemers dit jaar te belonen met kerstpakketten? Neem dan een kijkje op onze site en ontdek de verschillende soorten kerstpakketten. Maak uw keuze, bevestig uw bestelling en wij zorgen ervoor dat de kerstpakketten op het adres naar keuze worden geleverd. Nog vragen? Neem gerust contact met ons op.