Goed nieuws voor ondernemers die hun medewerkers een warm hart toedragen. Vanaf januari 2015 is de nieuwe werkkostenregeling van kracht. Kerstpakketten vallen voortaan onder de zogenaamde vrije ruimte en kun je belastingvrij schenken.

Wat houdt de werkkostenregeling in?

De werkkostenregeling bundelt alle regels en wetten rond de verschillende vergoedingen aan werknemers, zoals gsm's, laptops, personeelsfeesten en fietsvergoedingen voor werknemers. Er bestonden heel wat regels, waardoor het moeilijk werd om door het bos de bomen te zien. Maar daar komt nu dus verandering in met een eenduidige regelgeving. Vanaf 1 januari 2015 is de nieuwe werkkostenregeling overigens verplicht.

De vrije ruimte optimaal benutten

De 'vrije ruimte' is de ruimte die je als bedrijf hebt om medewerkers onbelast te vergoeden. Het gaat om een percentage op de totale fiscale loonsom van je organisatie. Dat bedraagt vanaf dit jaar 1,2 procent. De vrije ruimte wordt iets kleiner dan voorheen, maar er worden meer producten vrijgesteld.

Optimaal fiscaal voordeel op kerstpakketten

Kerstpakketten zijn een van de producten die tot de vrije ruimte behoren. Daardoor kun je ze belastingvrij cadeau doen. Ideaal om je medewerkers op het einde van het jaar te belonen. Je moet wel rekening houden met de 'gebruikelijkheidstoets'. Die stelt dat de uitgaven niet meer dan dertig procent mogen afwijken van soortgelijke uitgaven in je sector.

De troeven van kerstpakketten

Kerstpakketten zijn het ideale geschenk om het jaar af te sluiten. Ze vallen in de smaak bij je zakenrelaties, klanten en personeel. Bovendien komt je bedrijf op een originele en leuke manier in de kijker. Bovendien kun je tal van kerstpakketten online bestellen. Voor mannen, vrouwen, Italiaanse kerstpakketten of luxueuze uitvoeringen: het is allemaal mogelijk.

Hoe gaat het in z'n werk? Neem een kijkje op onze site en ontdek de verschillende soorten kerstpakketten. Maak je keuze, bevestig je bestelling en wij zorgen ervoor dat de kerstpakketten op het adres van je keuze worden geleverd. Nog vragen? Neem gerust contact met ons op.