Voor elke werknemer is het ieder jaar weer een spannend moment: het kerstpakket. Kaasjes, verzorgingsproducten, wijn óf leuke design items? Elk jaar is het weer een verrassing. Maar is het kerstpakket een geschenk met bruikbare artikelen óf is het ook een geschenk met daarin een blijk van waardering? Dit hebben wij van Kerstpakketten.nl voor je uitgezocht.

 

 

Wat is waardering?

Een schouderklop van de baas, een compliment van je collega of een salarisverhoging bij goede prestaties. Als je hier alleen al aan denkt krijg je al een goed gevoel. Deze blijken van waardering geven aan dat we ergens goed in zijn. Hierdoor ontstaat erkenning waardoor je toenadering kan vinden bij collega’s om wederzijds vertrouwen en respect te ontwikkelen.

Voordelen waardering

Waardering is belangrijker dan ooit. Of het nu op het werk is, bij een sportvereniging of binnen een vrienden- of vriendinnengroep. Iedereen is op zoek naar waardering. Dit is ook een van de belangrijkste redenen om lang bij eenzelfde onderneming te blijven werken. Andere voordelen van waardering op de werkvloer hebben wij voor je op een rijtje gezet:

  • Meer plezier
  • Meer motivatie
  • Meer betrokkenheid
  • Minder rivaliteit
  • Minder stress
  • Gezondere werknemers

Kracht van kerstpakketten

Een kerstpakket is bedoeld om de motivatie op het werk hoog te houden én je blijk van waardering aan te tonen. Zeker wanneer je als werkgever een extra beroep moet doen op de inzet en loyaliteit van je werknemers kan een kerstpakket het juiste gebaar zijn. Het jaar afsluiten met een kerstpakket voor de bewezen diensten van de werknemers zorgt voor erkenning. Ook is het een teken van goed werkgeverschap waardoor de waardering binnen je onderneming zal stijgen. Kortom een win-win situatie!

Trends kerstpakketten

Naast de waardering van een kerstpakket speelt ook het thema van een kerstpakket een grote rol. Zo kijken werkgevers in eerste instantie vaak naar een reeks kerstpakketten van een bepaald thema, voordat na de prijs wordt gekeken. Als voorbeeld is het thema teamwork populair. Zo staat samenwerking in een organisatie vaak centraal en hier wordt dan ook op ingespeeld. Naast het teken van waardering geef je als werkgever dus nóg een extra boodschap bij het kerstpakket op deze manier.

Sleutel tot waardering

Kortom kun je stellen dat waardering hét sleutelwoord is waar elke werkgever iets mee moet doen. Een kerstpakket bestaat dus uit meer dan een verzameling geschenken, namelijk ook de blijk van waardering richting je werknemers. Toon dus goed werkgeverschap en laat de waardering binnen je onderneming stijgen.

Heb je nog meer inspiratie voor kerstpakketten nodig? Bezoek dan onze inspiratie pagina om het juiste thema kerstpakketten voor jouw organisatie uit te zoeken.