In januari 2015 is de nieuwe Werkkostenregeling (WKR) ingegaan Die nieuwe regel biedt u - als ondernemer die werknemers en relaties aan het einde van het jaar graag verrast met een mooi kerstpakket – meer mogelijkheden.

 Wat is er veranderd?

Conform de oude regeling mocht u uw personeel en/of relaties een kerstcadeau tot een bedrag van €70,- fiscaal vriendelijk schenken. In de nieuwe WKR mogen kerstpakketten ondergebracht worden in de zogenaamde ‘vrije ruimte’. Dat betekent dat u voortaan 1,2% van het totale fiscale loon (= vrije ruimte) mag gebruiken voor onbelaste onkostenvergoedingen en verstrekkingen voor uw personeel zoals bijvoorbeeld om kerstpakketten, fietsen en parkeergelden.

De enige voorwaarde waar u nog rekening mee hoeft te houden bij de aanschaf van uw kerstpakket is de gebruikelijkheidstoets. Deze toets schrijft voor dat de uitgave niet meer dan 30% mag afwijken van soortgelijke uitgaves in uw bedrijf of branche. Als een uitgave van € 250,- per persoon voor een kerstpakket binnen uw branche gebruikelijk is, is er dus geen enkel probleem!

Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl