Ben je op zoek naar een kerstpakket voor uw relaties en/of medewerkers? Met deze 10 tips kom je zeker tot de allerbeste keuze en wordt zowel het geven als het krijgen een geweldig feest.Tip 1. Wie bestelt?

Alleen kiezen en beslissen is lastig. Stel bij voorkeur een team samen dat het kerstpakket bestelt. Een team dat zich kan inleven in de wensen van de relaties en/of medewerkers en kijkt naar wat past bij het bedrijf.

Tip 2. Bedenk wat u als organisatie wilt uitstralen

Is uw bedrijf modern en vooruitstrevend? Let dan goed op de trends bij het kiezen van uw eindejaarsgeschenk. Stimuleert u uw medewerkers een gezonde levensstijl na te streven? Dan kunt u daar rekening mee houden door bijvoorbeeld een gezond of sportief kerstpakket te kiezen.

Tip 3. Standaardpakket

Ga je voor gemak? Op www.kerstpakketten.nl vind je tientallen suggesties voor eigentijdse, originele kerstpakketten. Deze standaardpakketten zijn stijlvol en eigentijds samengesteld. Je kunt via deze site meteen eenvoudig bestellen

Tip 4. Zelf samenstellen

Je weet zelf vaak het beste wat je medewerkers of relaties op prijs stellen. Als de standaardpakketten niet helemaal aansluiten bij jouw wensen en je hebt wel veel inspiratie opgedaan, kun je ook kiezen voor een zelf samengesteld een eindejaarsgeschenk. www.kerstpakketten.nl biedt u ook die mogelijkheid.

 Tip 5. Trends

Of je nu kiest voor standaard of zelf samengesteld, elk jaar zijn er nieuwe trends. Pakketten rondom een bepaalde kleur, sfeer of land doen het nog steeds goed. Sterk in opkomst: themapakketten rondom sport, ontspanning, bewust en gezond leven. En ook helemaal biologisch doet het goed. Kwaliteit, luxe en stijl gaan boven kwantiteit.

Tip 6. Goede doel

Een geschenk met een goed gevoel? Koppel het kerstpakket aan een goed doel. 
www.kerstpakketten.nl heeft een aantal ‘goed doel’-pakketten waarbij een deel van de opbrengst naar een goed doel gaat. Dit sluit perfect aan bij bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen.Tip 7. Bepaal je budget

Kerstpakketten zijn er in allerlei soorten en maten. En dus ook in allerlei prijzen. Bepaal vooraf wat je wilt uitgeven per pakket. En let daarbij goed op de vermelde prijzen. Is de prijs inclusief of exclusief B.T.W., verpakking, inpakkosten en levering? En wat kosten je extra wensen zoals een kerstkaart of kalender toevoegen? Op de site van www.kerstpakketten.nl kun je vooraf gemakkelijk precies die pakketten selecteren die bij jouw budget passen.

 Tip 8. Belastingen en eindheffingen

Met ingang van 1 januari 2015 zijn kerstpakketten bij de fiscus fiscaal ondergebracht in de nieuwe werkkostenregeling. Dit betekend dat werkgevers 1,2 % van de totale fiscale brutoloonsom (voorheen 1,5 %) aan vergoedingen en verstrekkingen voor hun werknemers mogen besteden. Dat maakt ook het verstrekken van kerstpakketten voordelig en belastingvrij. Kijk voor meer informatie op www.belastingdienst.nl

Tip 9. Bestel op tijd

Zo’n 10 procent van de bedrijven bestelt al in juli! Je bent verzekerd van een ruime keuze, maar zo vroeg hoeft niet. De levertijden zijn afhankelijk van je keuze. Bij een standaard kerstpakket moet je rekenen op een minimale levertijd van 4 weken. Stel je zelf een kerstpakket samen, ga dan uit van minimaal 6 weken levertijd. Vaak is het mogelijk om een persoonlijke kerstwens toe te voegen. Ook dit zorgt voor een langere levertijd. Kijk op onze site voor de actuele bestel- en levertermijnen.

 Tip 10. Aandacht aan uitreiken

Het is zover, je hebt het kerstpakket gekozen en besteld en het uitreikmoment is aangebroken! Maak er een feestje van! Een groot deel van de werknemers ervaart de waardering extra als u wat meer moeite doet om het kerstpakket met nйt wat meer aandacht uitreikt en dat werpt zijn/haar vruchten zeker af.